Glas

Lijstenmakerij Lansingerland heeft verschillende opties  wat betreft het gebruik van glas om uw werk in te lijsten.
U heeft bij ons de keuze uit verschillende soorten glas:
  • Helder glas
  • Ontspiegeld glas
  • Art glas
  • Tru Vue
  • Museum glas
Helder glas
 
Helder glas of wit glas, het goedkoopste glas om uw werk in te lijsten.  Wit glas is niet ontspiegeld en ook niet Uv-werend. Het heeft een laag ijzer gehalte zodat het geen groene (ver)kleuring van het kunstwerk veroorzaakt.
 
Ontspiegeld glas
 
Heeft als basis gewoon Float glas maar waarvan een of twee kanten door middel van een zuur-zout mengsel geëtst zijn. De grofheid van de etsing geeft een hogere of mindere mate van ontspiegeling. Doordat de oppervlakte van het glas geëtst wordt heeft het wel als nadeel dat het onderwerp onder het glas minder duidelijk wordt.

Tru Vue
 
Tru Vue is er in 3 soorten Niet-Conserverend, Conserverend en Museum glas.
 
Niet-Conserverend glas
Als bescherming tegen schadelijke UV-straling niet van belang is, maar het maximale plezier van het kunstwerk zonder irritatie van belang is , is het niet-conserverende glas van Tru Vue de eerste keus. Het glas is gecoat of geëtst voor een betere helderheid naar het kunstwerk.  Dit glas wordt gebruikt o.a. voor Posters, Decoratieve kunst, Fotografie en Algemene Presentaties.
 
Conserverend Glas
 
Als bescherming wel van belang is, Ultra Violetlicht (UV) kan de oorzaak zijn van breekbaar papier, verbleekte kleuren, verlies van glans en andere schade aan uw kunstwerk. Tru Vue conserverend glas is daarom een zeer goede keuze om uw kunstwerk te beschermen.  Alle producten in de lijn van Conserverend Glas hebben de gepatenteerde Tru Guard UV-bescherming op een zijde van het glas. Conserverend Glas producten zijn in een helderen en niet reflecterende uitvoering verkrijgbaar.
Dit glas wordt gebruikt o.a. Gelimiteerde oplagen, Waardevolle documenten en Fotografie.
 
Museum Glas
 
Als bescherming wel van belang is dan is er TruVue Museum glas en Museum Acryl deze twee soorten hebben zowel de TruGuard UV-bescherming als een ontspiegelde beschermlaag op beide zijden van het glas. Het speciale glas met een zeer gering ijzergehalte, ook wel ExtraClear genoemd, zorgt voor meer helderheid zonder speigelreflectie en vermindert de groene gloed. Het acryl is antistatisch, kraswerend, onbreekbaar en zeer licht.
Zowel het glas, als ook het acryl is bijna onzichtbaar en zorgen voor de hoogst mogelijke UV-bescherming en onbelemmerd zicht op uw kunstwerk.
Museum glas wordt gebruikt voor waardevolle kunstwerken, historische documenten, gelimiteerde oplagen en waardevolle foto’s.
 
In Nederland worden de volgende beschrijving gehanteerd;
  • >70% UV-werend = beschermend
  • >90% UV-werend = conserverend
  • >99% UV-werend = museaal